Hopp til innholdet

Kontorlokalene våre er et transformasjonsprosjekt hvor vi har vært både arkitekt, byggherre og ansvarlig søker. Det startet med et ønske om å invitere folk inn og være synlig i bybildet.

I det som tidligere har vært bensinstasjon skulle vi skape vårt nye kontor. Vi begynte prosessen med å sette opp våre behov og ønsker. Samtidig var det mange viktige forutsetninger for å transformere to vaske-og smørehaller. Hvordan få lys inn? Hva gjøre med smøregropa? Hvordan skal man organisere seg? Hvilke materialer skulle vi bruke og hva skulle legges vekt på? Etter flere hundre meter skissepapir hadde vi bestemt oss. Så fulgte søknadsprosess og byggeperiode og høsten 2017 kunne vi flytte inn i våre nye lokaler.

Det som før var vaske- og smørehall har blitt møterom, sosialsone og kontorlandskap. For å få inn så mye naturlig lys som mulig har vi satt inn store vinduer der det var garasjeporter tidligere. Rom er delt av med glassfelt for å få lyset inn fra begge sider. Smøregrava har vi beholdt. Der er de største tekniske installasjonene gjemt. Midtseksjonen i bjørkefinér binder rommene sammen og inneholder et uttrekkbart modellverksted, tekniske føringer i tillegg til lagringsplass, printestasjon og kaffemaskin. Vi bruker en garasjeport for å dele av møterommet slik at vi får større fleksibilitet og kan bruke rommet etter behov. Hovedarealene er lyse og luftige, mens sekundære områder som garderobe, toalett, kjøkken, stillerom er utført i mørke farger. Vasken på toalettet er spesiallaget og er en kotemodell av Steigtindvatnet.

Sted

Sjøgata 5, Bodø

Årstall

2017

Oppdragsgiver

Gnist Arkitekter

Kontaktperson

Eirik Martin Tollåli

Areal

200 m2

Faser/status

Ferdigstilt 2017

Tjenester

Arkitekt, byggherre (pro, søk)

Har du en ide du vil diskutere eller et prosjekt du trenger hjelp med?

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat

Kontakt oss