Hopp til innholdet

Sted

Rønvikfjellet, Bodø

Årstall

2017-

Oppdragsgiver

Nordland KFUK-KFUM

Samarbeidspartner

Rambøll AS

Kontaktperson

Dag Einar Olsen

Faser/status

Forprosjekt

Tjenester

Kultur og idrett

Miljøprofil

Massivtre, plusshus

Triangelhytta ligger fint til på Rønvikfjellet i Bodø med utsikt mot Lofoten. Hytta er KFUM og KFUK speiderhytte og har vært samlingssted for speidere i Bodø siden 1920-årene. Speiderne ønsker en ny hytte som skal gi utvidet mulighet for bruk.

Den nye hytta har en trekantform som lager en beskyttet barriere mot veien, og samtidig åpner seg ut mot uteområdet. Hovedhusets er plassert slik at den i front krager ut over platået, som er med på å forsterke utsikten fra samlingsrommet. Byggene har en klar bakside uten vindusåpninger mot veien, som en kontrast til det åpne og inviterende uterommet mot vest. Åpningene mot vest knytter hytta godt opp mot platået og bidrar til å skape et aktivt tun. Tunet forsterkes og skapes ved å også dele funksjonene opp i ulike bygg. Her ved hovedhuset og servicebygget.

Hovedhuset består av et stort samlingsrom, kjøkken, entre og sovehems. En fleksible planløsning gir gode muligheter for variert bruk. Samlingsrommet har en hel vegg av glass for å understreke og hylle den flotte utsikten mot Landegode og midnattsolen om sommeren. Her er det rikelig med plass for måltider, overnatting, undervisning, samlinger og utleie til ulike arrangement.

Har du en ide du vil diskutere eller et prosjekt du trenger hjelp med?

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat

Kontakt oss